انجام رساله دکتری برق و مخابرات : رشته برق به دلیل همراه بودن با مکانیک، به الکترومکانیک هم معروف می باشد. اما بنا به دلایل پیشرفت هایی که رشته برق داشته است به صورت مستقل در بین رشته های دانشگاهی قرار داده شده است. این رشته به گرایشات مختلفی مانند:مهندسی برق-الکترونیک،مهندسی برق-مخابرات،مهندسی برق-قدرت،مهندسی برق-کنترل تقسیم شده است. دانشجویانی که در مقطع دکتری گرایش برق و مخابرات مشغول به تحصیل می باشند باید برای اخذ و گرفت مدرک دکتری خود در این رشته باید انجام رساله دکتری برق و مخابرات به اتمام برسانند و از آن دفاع کنند تا نمره قبولی را بگیرند.بسیاری از دانشجویان برای این پروسه از مرحله دکتری برق و مخابرات تنش و استرس زیادی را متحمل می شوند و این استرس ناشی از نامفهوم بودن رساله دکتری و آگاهی نداشتن از روش های صحیح انجام رساله دکتری برق و مخابرات می باشد ک هدر صورت آموزش دیدن و مشورت با افراد با تجربه و کسب اطلاعات صحیح به راحتی می توانند انجام رساله دکتری برق و مخابرات با موفقیت پشت سر بگذارند. اگر می خواهید از دسته دانشجویانی باشید که با آرامش کامل مشغول به انجام رساله دکتری برق و مخابرات می شوند باشید تا انتهای این مقاله آموزنده همراه ما باشید:
گرایش مهندسی برق و مخابرات چیست؟
همانطور که می دانید مخابرات در حوزه ارسال و دریافت اطلاعات فعالیت می کند.این رشته ارتباط بین دو یا چند کاربر از طریق ارائه نظریه ها را ممکن می سازد. افرادی که در این رشته تحصیل می کنند متخصصانی می شوند در چهار زمینه فرستنده, مرحله میانی و گیرنده و گسترش شبکه.
مراحل انجام رساله دکتری برق و مخابرات
انجام رساله دکتری برای دانشجویان برق و مخابرات، اغلب با مسائل دشواری همراه می باشد که ما در این مقاله سعی کردیم مراحل انجام رساله دکتری برق و مخابراترا برای شما بطور مفصل بیان کنیم تا در انجام رساله دکتری خود مشکلی نداشته باشید.البته باید بیگوییم دانشجویان دکتری برق و مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد موفق به انجام پایان نامه شده اند و با نحوه نگارش آن و برنامهریزی و انجام یک پژوهش دانشجویی می توان گفت آشنایی و اطلاعات خوبی دارند و مبتدی نمی باشند اما انجام رساله دکتری برق و مخابرات به نسبت انجام پایان نامه برفق و مخابرات مفصل تر می باشد و موضوع رساله نیز تخصصی تر و جزئی تر است.
رساله دکتری چکیده ای از تمام دانش یک دانشجو طی مراحل تحصیلش می باشد و بیانگر میزان علم دانشجوی دکتری است و هرچه رساله دکتری برق و مخابرات قوی تر و با تحقیقات پیشرفته تر و اصولی تر انجام شود نشان دهنده ی علم بالای آن دانشجو می باشد که مدرک دکتری خود را تضمین می کند و می تواند راههای موفقیت بسیاری را به روی خود بگشاید،به دلیل تفاوتهای انجام رساله دکتری برق و مخابرات با انجام پایاننامه کارشناسی ارشد انجام رساله دکتری برق و مخابرات که برایتان بازگو کردیم نیاز به آگاهی بیشتر و شناخت دقیقتر نکات ضروری در مراحل انجام رساله دکتری برق و مخابرات نیز می باشد. در این قسمت از مقاله به بیان چند نگته مهم در مراحل انجام رساله دکتری برق و مخابرات می پردازیم که شامل موارد زیر می باشد:
شناخت کامل مسئله و انجام تحقیق جامع
مهمترین و ضروریترین پیشنیاز هر پروژه تحقیقاتی توانمندی انجام پژوهش می باشد و دانشجویان برق و مخابرات باید بدانند پژوهش فقط جمعآوری و ارائه اطلاعات علمینمی باشد که هیچ، بلکه آنالیز دقیق و منطقی دادهها و بحث درباره آنها رکن اساسی هر تحقیقی را تشکیل میدهد. البته باید بگوییم مهارتهای جستجو و مطالعه اینترنتی خود لازمه آموزش و پیگیری است تا در کمترین زمان به نزدیکترین نتیجه مورد نظر دست پیدا کنیم. توانایی جستجوگری محقق در شناسایی همهجانبه موضوع و مسئله پژوهش کمک میکند که او بر مشکلات و موانع کار آگاهی پیدا کند و آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط خود، امکانات موجود و نیازهای مردم و جامعه به انتخاب موضوع رساله برق و قدرت بپردازد و موضوعی کاربردی و مناسب را انتخاب کند.
نکته قابل توجه و واضح اما قابل یادآوری این می باشد که چیزی که باعث ایجاد انگیزه و قدرت در فرد برای انجام تحقیقات می باشد موضوع مناسب مورد علاقه است. و هرچه دانشجو باتوجه به میل و سلیقه خود انتخاب موضوع رساله برق و مخابرات انجام دهد در روند انجام رساله دکتری برق و مخابرات خود موفق تر عمل می کند.پس از علاقه خود برای انتخاب موضوع رساله به سادگی نگذرید
انتخاب موضوع رساله دکتری برق و مخابرات
باید بگوییم که یکی از اصلیترین نکات ضروری در مراحل انجام رساله دکتری برق و مخابرات انتخاب موضوع رساله است. انتخاب موضوع رساله بسیار سخت و مهم است و باید نکاتی را در این گزینش این موضوع در نظر بگیرید؛مانند این که موضوع باید کاربردی و باارزش باشد و به حل معضل یا مسئلهای در زندگی انسان و جامعه کمک کند؛ همچنین موضوع رساله شما باید جدید و بهروز باشد، چراکه موضوعات تکراری برای مخاطبین هیچ جذابیتی نخواهد داشت و نتیجه کار شما بیهوده میباشد؛ فراموش نکنین که موضوع باید مورد علاقه شما باشد، زیراعلاقه شما به موضوع رساله تان باعث میشود در طول انجام رساله دکتری که روندی طولانی خواهد بود، خسته و دلزده نشوید و با انگیزه و پشتکار بیشتری به سمت جلو حرکت کنید؛ موضوع باید واقعی و منطقی باشد و از تخیل و رویاپردازی به دور باشد؛ موضوع نمونه موردی برای تحقیق داشته باشد؛ موضوع منابع تحقیق معتبر داشته باشد؛ موضوع رساله قابلیت چاپ به عنوان مقاله را داشته باشد. همچنین شما باید پیش از انتخاب موضوع رساله هزینههای مالی تحقیق درباره آن موضوع را با دقت برآورد کنید و سپس با توجه به توان مالیتان دست به انتخاب موضوع مناسب بزنید یا دنبال یک تامینکننده مالی مانند موسسات پژوهشمحور باشید.
اهمیت انتخاب استاد مشاور و راهنما برای انجام رساله دکتری برق و مخابرات
توجه داشته باشد که انجام رساله دکتری با انتخاب استاد راهنما و مشاور متخصص در حوزه موضوع شما روند صحیحتر و سریعتری خواهد داشت؛ بنابراین استادانی را انتخاب کنید که بتوانند به خوبی شما را در این مسیر هدایت کنند و بر موضوع پژوهش شما اشراف و آشنایی کامل را داشته باشند. با مشورت استاد راهنمای متخصص میتوانید همه جوانب تحقیق را بسنجید و اطلاعات مورد نیاز را بررسی کنید. بهتر است در تمام مراحل تحقیق هر گونه اصلاح یا تغییری را با نظر استاد راهنمایتان انجام دهید و فرضیات تحقیقتان را با تایید او نهایی کنید. البتهباید بگوییم شما در مسیر پژوهش میتوانید با استادان دیگر نیز مشورت کنید و از تجربیات آنها باستفاده کنید. همچنین سعی کنید رابطه شما با استاد راهنما و مشاور بصورت مداوم باشد تا احتمال خطا و انحراف شما در انجام رساله و اهداف آن به درصد پایینی کاهش پیدا کند.
یادآوری میکنیم که در طول تحقیقات (از پروپوزال تا طرح نهایی و نسخه آخر پیش از جلسه دفاع) ممکن است بارها استادان ایراداتی بگیرند، اما شما باید با صبر و حوصله مسائل و ایرادها را طبق نظر استادان برطرف کنید و نباید هیچ کدامشان را نادیده بگیرید. ممکن است برخی ایرادها به محتوای علمی تحقیق مربوط باشد، بعضی به اصول و قواعد پروپوزالنویسی یا پایاننامهنویسی و برخی خطای نگارشی و دستوری باشد. بدیهی است که نوشتن یک پروپوزال قوی و متقاعدکننده تاثیر بهسزایی در تایید موضوع پایاننامه توسط استادان دارد و کاربردی بودن طرح را مستند و علمی به اثبات میرساند، از طرفی، برای انجام رساله دکتری نیز مانند انجام پایاننامه کارشناسی ارشد اصولی باید رعایت شوند؛ بنابراین ضروری است این قواعد را بدانید و به کار بگیرید. خطای نوشتاری و دستوری همچنین دور از انتظار از یک دانشجوی دکتری می باشد، چراکه او قبل از رساله دکتری خود انجام پایاننامه کارشناسی ارشد را نیز تجربه کرده است. همچنین صحیح بودن نوشتاری و رعایت اصول نگارشی برای چاپ رساله دکتری برق و مخابرات ضروری می باشد و دانشجو ی دکتری مستلزم به رعایت آن می باشد.
برنامه ریزی مناسب و زمان بندی برای انجام رساله دکتری
باید بگوییم که یکی از پروژه های زمانبر و طولانی تحقیقاتب در دوران آکادمیک دانشگاهی انجام رساله دکتری می باشد و دانشجویان از یکحداقل زمان مجاز تا چهار سال، که برابر یا هشت ترم تحصیلی می باشد، وقت دارند که پژوهش خود را کامل و ارائه دهند. بنابراین فرصت لازم و کافی برای مطالعات وسیع و تحقیقات کامل وجود دارد و میتوان با برنامهریزی مناسب مراحل تحقیق را بر حسب نیاز موضوع و در جهت رسیدن به اهداف آن دانشجویان عزیز زمانبندی کنند. دقت کنید که به دلیل داشتن فرصت کافی، آغاز تحقیقاتتان را عقب نیندازید تا به مشکل کمبود وقت و استرس بیهوده دچار نشوید، چون که خیلی زود دیر خواهد شد. برنامه ریزی مناسب و جامع می تواند در این مرحله راهگشای شما دانشجویان باشد و طبق برنامه پیش رفتن یکی از عوامل مهم موفقیت دانشجویان در انجام رساله دکتری برق و مخابرات می باشد.
موضوع رساله دکتری برق و مخابرات
در این قسمت از مقاله موضوعات رساله دکتری برق و مخابرات را برای شما بیان می کنیم. این فهرست موضوعات برای کمک به دانشجویان برای بررسی و اطلاع از موضوعاتی که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه پژوهشگران و اساتید دانشگاه های کشور است، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
با بررسی این موضوعات شمادانشجویان می توانید چند موضوعی که فکر می کنید بیشتر با علایق و توانایی های شما همخوانی دارد را انتخاب و سپس با تهیه کردن متن رساله های مربوط به این موضوعات از طریق کتابخانه های دانشگاه ها به مطالعه دقیق تر موضوعات پرداخته و با بررسی شکاف های موجود در آنها موضوعات جدیدتری برایرساله دکتری برق و مخابرات خود انتخاب کنید.موضوع رساله دکتری برق و مخابرات بسیار زیاد می باشد و موضوعاتی را که ما برای شما جمع آوری کرده ایم شامل موارد زیر می باشد:
- طراحی و شبیه سازی LNA پیشنهادی پهن باند دو طبقه با ساختار رزونانسی و مدار کاهش نویز با استفاده از تکنولوژی ۰٫۱۸ CMOS.
- طراحی تقویت کننده کم نویز بهینه با استفاده از مدار تطبیق رزونانس سری- موازی با قابلیت بهره و پهنای باند بالا با استفاده از تکنولوژی CMOS.
- طراحی يک تقویت کننده باند پهن کم نویز قابل تنظیم یکپارچه.
- حذف نویز تقویت کننده باند پهن طراحی شده با تکنیک تکرار جریان در تکنولوژی ۰٫۱۳ µm.
- طراحی اسیلاتور حلقه نوسان کننده چهار وجهی نویز، با هدف کاهش نویز با استفاده از تکنولوژی هجده صدم.
- تحلیل و طراحی گیت تمام نوری XOR با استفاده از بلورهای نوری دو بعدی.
- ساختار مناسب چینش آرایه آنتنها برای جهت یابی توام سه بعدی سیگنالهای مخابراتی.
- پیش بینی میزان فروش درصنعت پخش دارو با استفاده از شبکه عصبی.
- طراحی، شبیه سازی و بهینه سازی سلول های خورشیدی پرواسکایت حساس شده با نقاط کوانتومی ZnCuInSe.
- طراحی یک تقویت کننده دو طبقه بهبود یافته با استفاده از طبقه کسکود تا شده ریل تو ریل گین بوستینگ در ورودی و طبقه ریل تو ریل کلاس AB در خروجی.
- ارائه الگوریتمی جدید برای تشخیص اتومبیل در خیابان و جاده با استفاده از ensemble classifiers.
- روشی شبه بهینه برای آشکارسازی سیستم های رادیویی MIMO توزیع شده با استفاده از الگوریتم های هوشمند.
- طراحی مدار مرجع ولتاژ شکاف باند: مطالعه و بررسی روش های رایج.
- بهبود تخصیص طیف توزیع شده فرصت طلب در شبکه های رادیو شناختی.